Da Kelpie 23 viikkoa, korkeutta 45 cm (bileet!) ja painoa n. 11kg.

Eilen tottisteltiin. Sivulletuloa V tarjoaa hienosti ja oikeaan paikkaan useimmiten. Paikallakäännöksissä ja parin askeleen liikkumisessa on aktiivisesti mukana, aina ei paikka vaan osu ihan oikeaan. Mutta treenataan. Liikkeestä istumista ja maahanmenoa, jossa vähän hitautta ja kyynärien kanssa miettimistä... Paikallapysymiset hyvin, pitää vaan vaikeuttaa. Kontaktikävelyssä ei tarjonnut aivan oikeaa paikkaa, mutta muuten ok.

Tänään käytiin jäljellä, tehtiin henkilö- ja esine-etsintää ja tottista. Jälki jotain yli 100 askelta, 3 kulmaa, mutkaa ja yksi tyhjä pätkä. Pohjana taimitarhan kuivahko multapelto. Ei mikään hyvä jälki, vaikka ajoittain rytmi löytyikin. Tarkisteli ja häiriöitsijän tömistelystä yms. passivoitui... Mukavaa, teemme tää siis toistekin. Kulmissa sanomista, mutta eniten ohjaaja voisi opetella liinankäytön...
Tuuli-ilmaisut oikeen hyvin, otti hajun heti "keskilinjalta" metsän puolelle päästyään ja eteni päättäväisesti suoraan kohti maalimiestä. Toki maasto oli tosi helppoa kangasmetsän tyyppistä.
Esineruudussa kaksi esinettä, V näki kun kävelin metsässä. Lähetystä sotki vieressä tokoileva koirakko, nokkela valinta taas mun puolesta... :P Reagoi molempien esineiden hajuun hienosti, lähetyksissä sanomista. Selkeämmät tilanteet vaan ja treeniä paaaaljon lisää.
Tottiksessa perusjuttuja sekä leikkimistä. Joko Visaa sattuu kasvamassa olevien hampaiden ikeniin (verestävät) tai ohjaaja ei yksinkertaisesti osaa leikittää koiraa tai Visa on tunneoppinut leikin päin petäjää, sillä homma ei suju. Irrottelee lelusta, ei vastusta kunnolla, ei pidä kunnolla kiinni jne. Ohjaajassa nyt ainakin on vikaa, olen liian tylsä. Vaan kun ei osaa muuttaa toimintaansa, ei sitten millään. Voi tuska.

Kuultiin kiväärinlaukauksia sekä jälkeä ajaessa että lenkkeillessä ampumaradan lähimaastossa. Visa saattaa lotkauttaa korvaansa niille tai katsoa äänen suuntaan, mutta muuten ei käytös muutu.